SOCZYSTY BURGER WOŁOWY
Wołowina 100%, sałata, pomidor, ogórek kiszony, czerwona cebula, sosy barbecue i czosnkowy, podany z frytmai stekowymi. 42,00 zł
STEK RIB EYE
Podany z ziemniakmi pieczonymi i świeżą sałatą. 120,00 zł
DLA DZIECI
SOCZYSTE NUGGETSY
z kurczaka podane z frytami i surówką z marchewki 20,00 zł
AMERICAN PANCAKES
Podane ze świeżymi owocami i konfiturą truskawkową 25,00 zł
MAKARON RIGATONI
Podany z sosem bolognese 20,00 zł
DESERY
TORCIK BIAŁA CZEKOLADA
Żel z bergamotki 28,00 zł
CANNOLO
Rurki z chrupiącego ciasta nadziewane owczą ricotta, całość udekorowana świeżymi owocami 25,00 zł
CIASTO DOMOWE
Codziennie inne ciasto, zapytaj kelnera. 20,00 zł
KREM CATALANA
Waniliowe lody z jajecznym topingiem 25,00 zł
SAŁATY
SAŁATA LODOWA
Świeże truskawk, bundz, sos vinegrette 28,00 zł
CEZAR
Sałata lodowa, grillowany kurczak, grzanki, sos czosnkowy. 28,00 zł
TALERZ OGRODNIKA
świeże sałaty, nowalijki, kwiaty jadalne, sos vinegrette 28,00 zł
PIEROGI ZMIĘSEM
Podane ze skwarkami 28,00 zł
PIEROGI Z TRUSKAWKAMI
Podane z kwaśną śmietaną i owocami. 26,00 zł
MAKARONY I PIEROGI
RZEMIEŚLNICZE RIGATONI
Podane z wędzonym łososiem, całość udekorowana kremowym serem owczym 30,00 zł
GÓRALSKO KLUSKA
Kaszotto z pęczku, ser dojrzewający, słodka śmietana, nowalijki
GNIOCCHI SZPINAKOWE
Podane z filetem z kurczaka. Całość udekorowana sosem z suszonych pomidorów z dodatkiem sera blue 30,00 zł
DOBRY POCZĄTEK
MOSKOLE
Podane z masłem Carbonara 22,00 zł
SMAŻONY OSCYPEK
Podany z konfiturą z truskawek i agrestu 25,00 zł
TATAR Z WĘDZONEGO ROZBEFU
Podany z jajkiem przepiórczym 30,00 zł
Karczma
Pensjonat
Domki
ZUPY
BULION Z KACZKI
Podany z pierożkami gyoza wypełnionymi warzywami 28,00 zł
HOLNO
Tradycyjna podhalańska zupa gotowana na żyntycy, podana z ziemniakami 25,00 zł
KWAŚNO
Tradycyjna kwaśnica z dodatkiem grzybów suszonych, podana z ziemniakami i żebrem wędzonym 22,00 zł
RITA
Chłodnik z zielonego ogórka, podany z nowalijkami 22,00 zł
SOCZYSTY FILET Z KURCZAKA
Faszerowany mozarella i suszonymi pomidorami, podany z puree ziemniaczanym. Udekorowany musem z pieczonego czosnku. 41,00 zł
UDZIEC Z JELENIA
Podany z musem z zielonego groszku. Całość udekorowana romanisco, zielonymi szparagami i sosem unagi. 48,00 zł
PIECZONE ŻEBRO WIEPRZOWE
Podane z pieczonymi warzywami 53,00 zł
PIECZONY PSTRĄG
Podany z grillowanymi warzywami 50,00 zł
DANIA GŁÓWNE
TRADYCYJNY SCHAB W PANIERCE
Podany z kapustą zasmażaną i ziemniakami puree 41,00 zł
GRULE MASCONE
Puree ziemniaczane z boczkiem, podane z maślanką 25,00 zł
HALIBUT
Podany z puree z selera i kopru włoskiego, z dodatkiem świeżych szparagów. Całość udekorowana sosem z korniszonów. 48,00 zł
UDZIEC BARANI
Podany z kapustą kiszoną, całość udekorowana puree z bobu i zielonego grochu. 48,00 zł
MENU