MENU

PRZYSTAWKI

 

TATAR Z GĘSI Z WĘDZONYM ŻÓŁTKIEM I KISZONYMI NOWALIJKAMI - 35 ZŁ

MOSKOLE ZE ŚWIECĄ CZOSNKOWĄ - 18 ZŁ

SMAŻONY OSCYPEK Z MUSEM TRUSKAWKOWO CHRZANOWYM - 23 ZŁ

"BACOWSKO KROMKA" - 20 ZŁ

 

 

ZUPY

 

KREM Z CUKINII PODANY ZE SAMOSAMI - 25 ZŁ 

 

BULION WOŁOWY Z PIEROGIEM PAPRYKOWYM WYPEŁNIONY MIĘSEM WOŁOWYM - 15 ZŁ

 

KWAŚNICA GOTOWANA NA WĘDZONCE, 

PODANA Z ZIEMNIAKAMI I ŻEBREM WIEPRZOWYM - 20 ZŁ

 

ŻUREK STAROPOLSKI - 25 ZŁ

 

 

 

         DANIA GŁÓWNE

 

 

 

  TUSZA PSTRĄGA PIECZONA W PIECU Z ZIOŁAMI I WARZYWAMI OKOPOWYMI,

         UDEKOROWANA ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI I MASŁEM Z DODATKIEM CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO - 46 ZŁ

 

UDKO Z KACZKI PODANE Z CZARNĄ SOCZEWICĄ, BOCZKIEM I TRUSKAWKAMI - 44 ZŁ

 

FILET Z KURCZAKA WYPEŁNIONY SZPARAGAMI PODANY Z KOPYTKAMI, CAŁOŚĆ UDEKOROWANA SOSEM TRUFLOWYM - 38 ZŁ

 

WĄTRÓBKA KRÓLICZA, SMAŻONA Z JABŁKIEM I CEBULĄ, CAŁOŚĆ UDEKOROWANA MUSEM Z ZIELONEGO GROSZKU - 35 ZŁ

 

POLICZKI Z JELENIA DUSZONE W TRAWIE ŻUBROWEJ, JAGODACH, PODANE Z KOTLETEM ZIEMNIACZANYM, CAŁOŚĆ UDEKOROWANA MUSEM Z BOBU - 46 ZŁ

 

BURGER WOŁOWY Z CHEDAREM PODANY Z FRYTKAMI STEKOWYMI - 40 ZŁ

 

TRADYCYJNY SCHABOWY SEZONOWANY W MAŚLANCE I ROZMARYNIE, PODANY Z PUREE ZIEMNIACZANYM I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ - 38 ZŁ

 

 

WOLNO PIECZONE ŻEBRO WIEPRZOWE PODANE Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI - 46 zł

 

 

 

DANIA DLA DZIECI

 

BULION WOŁOWY PODANY

Z DOMOWYM MAKARONEM - 10 zł

 

PANIEROWANE FILECIKI Z KURCZAKA PODANE

Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z MARCHEWKI - 20 zł

 

KOPYTKA Z SOSEM KARMELOWYM PODANE

Z TWAROGIEM I ŚWIEŻYMI OWOCAMI - 20 zł

 

MAKARON PENNE Z SOSEM POMIDOROWYM - 15 ZŁ

 

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI 6 SZT - 14 ZŁ

 

     PIEROGI

 

"CORNO ŁOWCA" - CIASTO Z DODATKIEM ATRAMENTU Z KAŁAMARNICY,

WYPEŁNIONE SWOJSKĄ BRYNDĄ, UDEKOROWANE KREMEM Z PORA - 28 ZŁ

 

PIEROGI Z MIĘSEM, PODANE ZE SKWARKAMI - 28 ZŁ

 

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI - 24 ZŁ

 

 

MAKARONY

 

MAKARON PENNE CARBONARA - 25 ZŁ

 

RISSOTTO ZE SZPARAGAMI, KOZIM SEREM, DZIKIMI PIECZARKAMI - 25 ZŁ

 

 

 

SAŁATKI

 

 "GÓRALSKIE CEVICHE" - WĘDZONY PSTRĄG MARYNOWANY

 W TRUSKAWKACH KISZONYCH - 30 ZŁ

 

"OSCYPKOWY KOSYK" - WYPEŁNIONY ŚWIEŻĄ SAŁATĄ,

BRYNDZĄ I SEZONOWYMI OWOCAMI - 28 ZŁ

 

SAŁATKA "CEZAR" - 26 ZŁ

 

 

DESERY

 

RABARBAR ZAPIEKANY POD KRUSZONKĄ - 15 ZŁ

 

PAVLOWA, MUS MANGO, ŚWIEŻE OWOCE - 20 ZŁ

 

CIASTO FRANCUSKIE Z KREMEM PATISIERE - 20 ZŁ

 

CIASTO DOMOWE - 15 ZŁ

 

 

 

PIZZA ŚREDNICA 32 CM

 

              MARGHERITA - ( sos pomidorowy, mozarella, świeża bazylia) - 22 zł

 

AL FUNGHI - ( sos pomidorowy, mozarella, pieczarki ) - 24 zł

 

    SALAMI - ( sos pomidorowy, mozarella, salami napoli ) - 25 zł

 

CAPRICIOSA - (sos pomidorowy, mozarella, szynka, pieczarki ) - 25 zł

 

DIAVOLA - (sos pomidorowy, mozarella, salami picante, peperoncicno ) - 28 zł

 

HAVANA - ( sos pomidorowy, mozarella, kurczak, kukurydza, ananas ) - 28 zł

 

BACA - ( własna kompozycja - pięć składników do wyboru)

 ser, szynka, salami, kiełbasa, pieczarki, kukurydza,

 boczek, pomidorki, ananas, ostra papryczka, oscypek - 35 zł

 

 sos czosnkowy, pomidorowy - 3 zł

                                    

 

 

 

 

                          Domki

                                Pensjonat

                              Karczma